Werkwijze

Kennismaken:
Als u wilt dat uw hond meegaat, kom ik eerst bij u langs voor een intake gesprek. Zo leert u mij kennen en ik u en uw hond. In dat gesprek kunt u alles vragen en kunnen we alles overleggen. Dan kunnen we ook afspreken wanneer uw hond meegaat en eventueel hoe ik uw hond nog moet verzorgen. De hond mee laten gaan,  kan op x aantal vaste dagen per week of als u belt of appt wanneer het nodig is. Ook moeten er een aantal contracten ondertekend worden. Namelijk een sleutelcontract, de algemene voorwaarden en uw gegevens moeten bekend zijn bij mij.

huskyWerkwijze:
Ik kom op de afgesproken dagen uw hond ophalen bij u thuis. Per ronde gaan er maximaal 10 honden mee. Alle honden krijgen een rode halsband om met daaraan een penning van HUS Droopy met mijn mobiele telefoon nummer. We gaan dan lekker een uur lopen in het bos of op het strand. U begrijpt dat uw hond wel vies kan thuis komen maar als u een handdoek klaar legt zal ik uw hond zo goed mogelijk afdrogen.

Veiligheid:
Tijdens de wandeling voel ik mij verantwoordelijk voor de veiligheid van uw hond.
Ik roep de honden regelmatig bij mij en beloon ze hiervoor om ervoor te zorgen dat ze graag bij me komen wanneer ik roep. Doordat de roedels goed luisteren voorkom ik onveilige situaties en zorg ik ervoor dat ook andere mensen met plezier in het bos kunnen lopen!
Door goed op de lichaamstaal van de honden in de roedels te letten, is precies te zien wat er speelt in de groep. Door hier adequaat op in te spelen wordt voor alle honden een veilige omgeving gecreëerd.
Om de veiligheid van uw hond in de bus te waarborgen zit deze in een eigen bench. Zo wordt ook voorkomen dat uw hond tijdens de rit naar het bos de hele bus door geslingerd wordt en sluit ik het ontstaan van opstootjes als gevolg van opwinding uit.
Ook aan de warme dagen is gedacht; de bus is voorzien van voldoende ventilatie.

Kwaliteit / opleidingen

Door mijn jarenlange ervaringen en scholing op het gebied van hondengedrag, instructie geven met het opvoeden van honden maar ook het les geven in de sporten. Kan ik mijzelf een gedragsdeskundige noemen. “uptodate” blijven vind ik een belangrijk aspect, “uptodate” blijven van de ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag. Daarvoor volg ik diverse workshops, lezingen of bijeenkomsten en lees ik veel op internet daarover.

Workshop reactieve hond van ikwileenbravehond van Alexandra Wilkinson.

ABC trainer workshop deel 1 van Hermina Stout & ABC trainer workshop deel 2 van Hermina Stout

Homeopathie deel 1 bij dieren van Angelique Spaan & Homeopathie deel 2 bij dieren van Angelique Spaan

Bewustzijn en emoties bij honden, Intelligentie bij honden, katten en paarden Dierethiek,  van Esteban Rivas

2007 diploma behaald voor gehoorzaamheids instructrice bij O&O

2007 diploma behaald bij de Martin Gaus Academie “erkend hondenuitlaatservice”

2005 diploma husser gehaald bij de toenmalige branchevereniging hus-nederland

2004 diploma behaald voor Agility instructrice

Verder heb ik door de jaren heen nog diverse lezingen & workshops gevolgd zoals:

Turid Rugaas                     kalmerende signalen

Cesar Milan                       naar zijn show geweest toen hij hier in Nederland was

Monique Bladder            angst en agressie 2 delen

Hilda Buddingh               hondenmassage

Monique Bladder            trainingsmethodes

Toinny Lukken                clickercursus voor instructeurs

Peter beekman               blackbox methode

Nicky Gootjes                 lichaamstaal 2 delen
Maar ook mijn jarenlange ervaring als gediplomeerd instructrice komt van pas. Ik ben een groot voorstander van de “positieve beloning” opvoeding. Deze methode gebruik ik ook in mijn roedels omdat ik merk dat de honden daar het meeste van leren het beste begrijpen. Door deze methode lopen de honden het plezierigst, ontspannends en vrolijkst met mij mee. Zo kan ik ook met veel plezier, lekker ontspannen en vrolijk mijn roedels begeleiden!

Advertentie